Onze dieren

blaarkop koeien

Op onze boerderij lopen gemiddeld 90 koeien. Van oorsprong werden door Antoon de Wit Blaarkop koeien gehouden. Dat was in deze streek ook geen uitzondering. Vanwege de gedachte dat zwartbonte Holstein koeien meer melk zouden geven en beter zouden zijn voor de portemonnee, is later overgeschakeld naar een kruising met Holstein koeien. Inmiddels wordt weer steeds meer teruggekruist naar het inmiddels zeldzame Blaarkop ras. Deze koeien geven weliswaar minder melk, maar zijn ook robuuster en zijn beter geschikt voor boeren die dichter bij de natuur staan.

kippen

Op de boerderij lopen ongeveer 200 kippen. De kippen lopen los in het land en doordat zij graag pikken tussen het gras op zoek naar insecten en zaadjes, verzorgen ze daarmee als het ware de grasmat en produceren daarbij ook nog een (h)eerlijk ei.

s’Nachts gaan kippen van nature graag op stok in een beschutte omgeving, daarvoor is een wagen aangeschaft waar de kippen naar binnen kunnen. In de wagen krijgen de kippen water en (biologisch) voer. Deze wagen sluit als het donker wordt, waardoor er geen rovers (vossen bijvoorbeeld) binnen kunnen komen. De volgende morgen gaat de deur weer open en kunnen de kippen gaan grazen. De wagen wordt regelmatig verplaatst waardoor de kippen telkens een nieuw stuk land af kunnen grazen.

Lammetjes

Ieder voorjaar hebben wij een paar paplammetjes op de boerderij. Paplammetjes zijn lammeren die door hun moeder worden verstoten. Vaak heeft de moeder al te veel lammeren of is er onvoldoende melk voor alle kleintjes. Wij brengen deze lammetjes daarom groot met de fles. Ook onze bezoekers kunnen genieten van het vrolijke gemekker. Wie weet heb je een keer geluk en mag je de kleintjes helpen met de fles.

Hond

Dit is onze hond Molly. Een echte Boerenfox. Onze hond heeft energie voor tien en is altijd druk in de weer. Ondeugend is hij wel!

Konijnen

Dit zijn Coco en Lola, onze geadopteerde konijnen. Een aai over hun zachte vacht, mag je ze altijd geven.